2 Şubat 2010 Salı

tanya denali



Tanya
Genel Bilgi
• İsim: Tanya
• Doğum Tarihi: 1005
• Doğum Yeri: Rusya
• Yaşadığı Yer: Alaska
• Dönüşüm Tarihi: Bilinmiyor
• Dönüştürücü: Sasha
Dış Görünüşü• Saç Rengi: Sarı, dalgalı
• Göz Rengi: Altın
• Diğer: Tanya kitaplarda çok güzel, karşı konulamaz bir kadın olarak tanımlanmıştır. Edward şaka yolu ile onun sukkubus olduğunu söylediğinde, Tanya ta kendisi olduğunu belirtmiştir.
İlişkileri• Aile: Tanya Denali Klanının lideridir. Kız kardeşleri İrina ve Kate ile Alaska’da yaşamaktadır.
• Ruh Eşi: Tek bir eşi yoktur. Hem vampir, hem insan pek çok sevgilisi olmuştur.
• Arkadaşları: Cullen Ailesi
Kişilik• Özel Yetenekleri: Vampirlerin standart özellikleri dışında Tanya’nın özel bir yeteneği yoktur.
• İlgi Alanları: Tanya ve ailesi de Cullen Ailesi gibi insan gibi yaşamakta ve kendilerine özel bir yaşam sürmektedirler.
• Tanım: Edward Geceyarısı Güneşi’nde Tanya’yı şu şekilde tanımlamıştır, “Sen yıldızlardan binlerce kez daha güzelsin Tanya. Elbette bunun tamamen farkındasın.” Daha önceden insan kanı ile beslenmekteyken, zaman içinde Cullen Ailesi gibi hayvan kanı ile beslenmeye başlamışlardır. Tanya’nın annesi Sasha binlerce yıl önce ölümsüz çocuk olarak adlandırılan bir vampir çocuk yarattığı için Volturi tarafından cezalandırılarak öldürülmüştür. Tanya ve kardeşleri İrina ve Kate, Aro’nun onların olaydan habersiz olduğunu anlaması üzerine cezalandırılmamışlardır. Ancak bu olay Denali kardeşlerde bir travma yaratmış ve bunun sonucu olarak vampir yasalarının sıkı takipçileri olmuşlardır.
Kişisel TarihçeCarlisle Laurent’a Cullen ailesinin yaşam tarzını ve dostlarını anlatırken, Tanya’dan kısaca Denali Klanının bir parçası olarak bahsetmiştir. Edward Bella’nın kokusunun üzerinde yarattığı etki yüzünden Forks’u terk ettiğinde Alaska’ya Denali Klanının yanına gitmiştir. Tanya başta Edward’ın geliş nedenini yanlış anlamış ve Edward’ın onun hislerine karşılık olarak geldiğini düşünmüştür. Edward’ın kendi hislerini paylaşmadığını fark ettiğinde, Edward’ın doğru olanı yapacağına emin olduğunu söyleyerek ona dostça davranmış ve Forks’a geri dönmesi için Edward’ı ikna etmiştir.
Tanya ve ailesi Cullen Ailesi tarafından Victoria tarafından yaratılan yenidoğanlar ordusuna karşı savaşmaya davet edilirler. Ancak kurtadamlarla yapılan anlaşmayı bozup, Laurent’ın intikamını almalarına izin verilir ise yardım edeceklerini söylerler. Carlisle, kurtadamlar ortaya çıkmadan Laurent’ın Bella’ya saldırmak üzere olduğunu bildiği için anlaşmanın bozulmasına izin vermez ve Denali ve Cullen ailesinin arasına soğukluk girer.
Tanya ve Denali klanının İrina dışındaki fertleri Edward ve Bella’nın düğününe katılırlar ve Victoria’nın vmpir ordusuna karşı Cullen ailesi ile birlikte savaşmadıkları için, ve ailenin fertleri olarak öyle davranmamış olmaları gerektiğini belirterek Cullen ailesinden özür dilerler. Daha sonra Renesmee ile ilgili tanıklık yapmaları istendiğinde Tanya ve ailesi Forks’a gelip Cullen ailesine yardımcı olurlar. Denali Klanı Renesmee ile ilk karşılaşmalarında onun ölümsüz çocuk olup olmadığında kararsız kalırlar ve Volturi’nin onlara yapabileceklerinden korkarlar. Ancak Carmen Renesmee’nin yüzüne dokunup, hikayeyi anlatmasına izin verdikten sonra, Tanya gerçekleri anlar ve Cullen ailesi için şahitlik yapmaya ve gerekirse onlarla birlikte savaşmaya karar verir. Tanya kendisinin ve Denali klanının Cullen ailesinin akrabaları olduğunu kabul eder. Volturi ile karşılaştıklarında, kardeşi İrina Volturi’yi yanlış yönlendirdiği nedeni ile öldürür. Aslında bu Caius’un Tanya ve Kate’in Volturi’ye saldırmasını sağlamak amacı ile kurduğu bir plandır. Plan Edward ve Carlisle Tanya’yı durdururken, Garrett’in de Kate’i durdurması ile başarısızlıkla sonuçlanır. Volturi konseyi Cullen’lara ne yapacağına karar verirken, Tanya kavga başladığında kendisinin ölen kardeşinin intikamını almak için Caius ile savaşacağını söyler. Aro Renesmee’nin bir tehdit olmadığına karar verince bir kavga çıkmaz, Volturi bölgeyi terk eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

eclipse alt yazılı fragmanı


ECLİPSE :::::

breaking dawn fragman

eclipse fragmanı

trailer offical eclipse

eclipse-breaking dawn fragman

breaking dawn fragman

breaking dawn fragman

midnight sun