2 Şubat 2010 Salı

İsabella Cullen


Genel—
* Isim: Isabella ‘Bella’ Marie Swan Cullen
* Doğum tarihi:13 Eylül 1987 (Tutulma, sf. 615)
* Doğum yeri: Forks, WA
* Şu an yasadigi yer: Forks, WA
* Konum: Vampir
# Dönüsüm tarihi:10 Eylül 2006
Fiziksel Görünüş—
* Saç Rengi:Kahve
* Göz rengi: Kahve
* Boy: 1,64 (Alacakaranlik, pg. 17)
*Diğer: Bella kendisini soluk benıizli, basit görünumlu, narın yapılı ve kahverengı saclı olarak nıtelendırmıstır.
İlişkileri—
* Aile: Charlie Swan, Renee Dwyer, Phil Dwyer, Edward Cullen, Renesmee Cullen
* Ruh Eşi: Edward Cullen
*Arkadaşları: Cullen ailesi, Jacob Black, Angela Weber, Mike Newton, Jessica Stanley
* Meslek: Newton’larin spor eşya mağazasında satıcı
Kişilik/Karakter —
* Özel yetenekler/Beceriler: Vampirlerin güçlerine karşı direk olarak beyınden gelen bir dirence sahip olmak, örneğin, Edward’ın düsünce okuma ve Jane in beyne gönderdiği ağrılı eziyet yöntemlerini etkisiz hale getirme gibi.
* Hobileri: Doyumsuz bir klasik roman okuyucusu
* İlgileri: Kitap okuma, resim çizme, yemek yapma* Tanım: Kendi kendine yetebilen ve diğer insanlarla arkadaşlık kurmakta zorluk çeken biridir (Alacakaranlik, sf. 10).Sosyal ilişkilerinin kötü olmasının yanında en zayıf noktası olarak sakarlığı çevre için potansiyel bir tehlike oluşturmaktadır.
Karışık Bilgiler—
* Arabalar: Red Chevy Kamyonet, eskı 50 lerden kalma bir model (Alacakaranlik, sf. 7) ve Chevy’le yer değiştiren Mercedes Guardian (Breaking Dawn, sf.1 )Kişisel Tarihçe—
Bella kendisini Forks, Washington’a sürgün etmeden önce on yedi yaşına kadar, annesiyle birlikte Phoenix, Arizona da yaşadı.(Alacakaranlik, sf. 3) Forksa taşındıktan sonra babası Charlie Swan ile birlikte yaşamaya başladı.(Alacakaranlik, sf. 5). Liseye kaydını yaptırır yaptırmaz hayatı boyunca edinmediği kadar çok arkadaşı oldu ve okuldaki tüm ilgiyi kendi üstüne çekti. Edward Cullen ve ailesiyle tanıştığı zaman ise kendisini fantastik bir dünyanın içerisinde buldu. Edward Bella’ya carpmakta olan bir arabayı kendi elleriyle durdurarak hayatını kurtardı (Alacakaranlik, sf. 56), ve daha sonra hastalıklı düşünceleri olan bir grup adamdan kaçırarak hayatını kurtardı (Twilight sf. 161). Bu gelişmeler Edward ve Bella’yı birbirine yaklaştırdı ve resmi bir cıft olarak birlikteliklerini sağladı. Büyük bir mutlulukla devam eden ilişkileri bir grup kötü vampirin Forks’a gelmesiyle tersine döndü. Grubun lideri James, Bellayı avlamaya karar verdi ve cok cabuk bir şekilde Bella’nın büyüdüğü sehir olan Phoenix, Arizona’ya kadar takip edip onu öldürme planları yaptı (Alacakaranlik,sf. 375). Bella vampir olmanın eşiğine gelmişken Edward kanındakı zehiri emerek onu kurtarmıştır.Bella’nın 18inci doğum günü partisinde bir kabus daha yaşandı. Bella hediyeleri açarken kağıtlardan biriyle parmağını kesince vejeteryan hayatına tam adapte olamayan Jasper Bellaya saldırdı. (Yeni Ay, sf. 30) Edward onunla vakit geçirdiği her an Bellanın yaşamını tehlikeye attığını düşünmeye başladı ve Bellayı terkedip gitti. Bella aylarca bır zombi gibi yaşayarak hayattaki tüm yaşama amacını yitirdi. Normale dönüşün ilk belirtisi olarak elden süşme bulduğu motorsikletleri Jacob Black’e götürerek yeniden arkadaşlık kurmaya başladı. (Yeni Ay, sf. 130).
Tehlikeli şeyler yaptığı zaman Edwarın kendisini uyaran sesini duyduğunu anladığı zaman yaşama sebebini Edwardın sesini duymak çin kendini tehlikeli şeyler yapmak üzerine kurdu. Bir keresinde Edwardın bellaya kendisini gösterdiği tepeyi Jacobla birlikte arayıp buldular. Daha sonra JAcob bellayla görüşmeyi bırakınca ö, Bella kendi basina aynı tepeyi bulmayı başarır.Çayırlıkta kötü vamopirlerden biri olan Laurenti görür (Yeni Ay, sf. 235). O anda aç ola vampir tam Bellayı öldürmek üzereyken Jacob ve onun kurtadam arkadaşları onu öldürerek Bellayı kurtarırlar.(Yenı Ay,sf. 244). Kurt adamlar Victoria yı yakalamaya karar verdikleri zaman Bella da onları tanımış olur. Victoria yı avlamaya gittiklri gün Bella Edwardın sesını duyabilmek için ucurumdan atlar. (Yenı Ay, sf. 358) Jacon onu boğulmaktan kurtardığı sırada Alice düşüncelerinde Bellanın atladığını görür ve intihar ettiğini zannederek bunu bütün Cullenlara söyler.Rosalie Güney Amerikada bulunan Edwardla irtibata geçer ve ona Bellanın kendi kendini öldürdüğünü söyler.Bu olay Edwardın Volturiye kendini öldürmek için gitmesine sebep olur. (Yeni Ay,sf. 418). Alıce bellayı Italyay Edwardı kurtarmay götürür ve son anda hepsi kurtulur. Bellanın vampırlerın varlığını bildiğini öğrenen Volturi ya vampire dönüşmesi gerektiğini ya da öldürüleceği şartını koyarlar.Cullenlar kendi aralrında bir oylama yapıp en iyi seçeneğin Bellanın vampire dönüşmesi olduğuna karar verirler. (Yeni Ay, sf. 535)Jamesin intiakamını almak için Bellanın pesşine düşen Victoria engelini de aşarlar (Yeni Ay,sf 553) ve evlilik hazırlıklarına başlarlar. Alice bütün düğün törenini hazırlar ve Bellanın nedimesi olmayı kabul eder. (Tutulma,sf. 612).
* Filmde Bella Rolunu Canlandiran Aktrist: Kristen Stewart

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

eclipse alt yazılı fragmanı


ECLİPSE :::::

breaking dawn fragman

eclipse fragmanı

trailer offical eclipse

eclipse-breaking dawn fragman

breaking dawn fragman

breaking dawn fragman

midnight sun