2 Şubat 2010 Salı

renesmee


Genel Bilgi
• İsim: Renesmee “Nessie” Carlie Cullen
• Doğum Tarihi: September 10, 2006
• Doğum Yeri: Forks, Washington, USA
• Yaşadığı Yer: Forks, Washington, USA
• Durumu: Vampir-İnsan Karışımı
Dış Görünüşü
• Saç Rengi: Bronze ve kıvırcık
• Göz Rengi: Çıkolata Kahverengisi
İlişkileri
• Aile: Annesi Bella Swan Cullen, babası Edward Cullen, dedeleri Carlisle ve Charlie, büyükanneleri Esme ve Renee, halaları Rosalie ve Alice, amcaları Emmett ve Japer’dır.• Diğer: Jacob Black’ e mühürlenmiştir.
Kişilik
• Özel Yetenekleri: Dokunmak sureti ile kendi düşünce ve anılarını başka insanların zihnine koyabilir, koruması olanlara bile (Bella gibi). Edward’ ın başkalarının düşüncelerini duyabilmesi gibi Renesme de onu tam tersini yaparak kendi düşüncelerini başkalarının zihnine yerleştirebilir. • Tanım: Renesmee, Edward ve Bella’nın kızlıdır. Lüle lüle dökülen parlak bronze rengi saçları ve Bella gibi çikolata rengi gözleri vardır (Şafak Vakti, sayfa 438). Sıcak kanlıdır ve insanlaradan daha hızlı atan bir kalbi vardır. Vücut sıcaklığı da normalden daha fazladır. Uyur (Şafak Vakti, sayfa 429). Renesmee insanların yemeklerinden yemek yerine kan içmeyi tercih etmektedir ama iki şekilde de beslenerek yaşamını sürdürebilir.
Kişisel Tarihçe
Isle Esme’deki balayları sırasında Bella Renesmee’ye hamile kaldı. Bella’ nın hamile kalamabilmesinin sebebi de o zaman hala insan olmasıydı ve erkek vampirlerin zehir bazlı sıvısının normal insanlarda olduğu gibi hamile kalmayı sağlayacak gerekli sıvıyı içermekte oluşundandır.
Edward’ın ilk düşüncesi bebek Bella’ya zarar vermeden onu almaktı. Edward ilk defa Renesmee’ nin düşüncelerini duyuna kadar ondan fetus diye bahsetti. Fakat Bella hamileliğini devam ettirmekte kararlıydı. Hamileliği devam ettirmenin büyük de bir fiyatı vardı: Bella’ nın neredeyse ölmesi.
Renesmee’nin doğumu Bella’ nın hamile kalmasından sadece 1 ay sonra gerçekleşti. Edward Renesmee doğduktan sonra Bella’yı dönüştürür, Bella kendine gelene kadar Renesmee’ yi göremez ve o sırada Jacob Renesmee’ye mühürlenir. Bella bebeğine annesi Renee ve kayınvalidesi Esme’ yi onurlandırmak için Renesmee ismini verir. Ama Bella’ ya sormadan Jacob ve diğerleri Renesmee’ ye Nessie kısa adını verirler ve bu Bella’ yı ilk başta çok sinirlendirir.
Renesmee inanılmaz bir hızda büyümektedir. Zihinsel büyümesi fiziksel büyümesinden de hızlıdır. Cullen daha sonra vampir-insan karışımı çocukların insan çocuklardan çok daha hızlı büyüdüklerini öğrenirler. Ama bu büyüme erişkinliğe geldiğinde duracaktır.
Bir gün Renesmee’ yi uzaktan gören ve onun ölümsüz olduğunundan haberi olmayan İrine, Volturi’ ye giderek durumu haber verir.
Volturi Renesmee’yi ve Cullen’ları yok etmeye gelmeden önce Bella Renesmee için sahte isimle pasaport çıkartmış, Jacob ile kaçmasi içinde plan yapmıştır. Ama buna gerek kalmadan diğer vampirlerin de yardımıyla Volturi ile anlaşmaya varılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

eclipse alt yazılı fragmanı


ECLİPSE :::::

breaking dawn fragman

eclipse fragmanı

trailer offical eclipse

eclipse-breaking dawn fragman

breaking dawn fragman

breaking dawn fragman

midnight sun